Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /home/prosemen/fishing.in.ua/www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 203
Як варити перловку ♨ для риболовлі?
Back
Як варити перловку

Як варити перловку ♨ для риболовлі?

Перловка без сумніву входить до п’ятірки найкращих насадок для риболовлі. Кожен досвідчений рибалка знає як варити перловку для риболовлі. І у кожного неодмінно є свій секретний рецепт. Перлова крупа використовується не тільки як насадка. Це ще найпопулярніший інгредієнт підгодовування для всієї білої риби. Каша з перловки, та в суміші з горохової, та ще по-старому присмачена соняшниковою олією часом просто творить дива. Отже рибалки, інформацію про це диво зі злаків треба ретельно вивчити!

Так от: перлова крупа – вид ячмінної крупи у формі гладких зерен білого або злегка жовтуватого кольору довгастої форми. Продається вона у будь-якому продуктовому магазині, коштує близько 0,5$ за кілограм продукції.

 

Підготовка перловки

Для того щоб її використовівати на риболовлі, треба зробити декілька дій: насамперед, підготувати крупу так, щоб вона була приваблива для риби. Досвічені рибалки знають, що бувають дні, коли риба вважає за краще клювати на чисту, звичайну перловку без ароматизаторів і добавок, а бувають і такі, коли тільки по особливому приготованна перловка приваблює риб.

У будь якому разі, спочатку перловку треба зварити або запарити. Тобто, є два способи приготування перловки для риболовлі:

 

  1. Перловка зварена. Цей спосіб допоможе вам найшвидше приготувати насадку до використання. Рецепт доволі простий, не потребує бути кухарем. Отже, вам знадобиться:

Перлова крупа – 100 грамів, вода – 400 мл та ковшик або кастрюля, бажано на 1 літр.

 

Варемо промиту перловку

Приготування перловки

Перше. Перед тим як варити або запарювати перловку, її треба ретельно промити. Це допоможе прибрати зайву піну та зберегти чистоту кухоної плити. Далі, висипаємо в каструлю перловку, заливаємо водою, ставимо на плиту. Чекаємо поки вода закипить, перемикаємо конфорку на мінімум, закриваємо кришкою. Варимо 20-25 хвилин, не довше. Вимикаємо нагрів та залишаємо закриту кришкою кастрюлю на 20-25 хвилин. Після цього часу крупа повинна “випити” усю залишену у кастрюлі воду, що і стане сигналом повної готовності до використання. На приготування йде близько часу.

100 грамів крупи, зазавичай, буде достатньо для використання її як наживка на риболовлі одній людині. Як що ви готуєте наживку для кількох осіб, то просто використовуйте пропорцію 1 частина крупи на 4 частини води. При цьому кастрюля має вміщати як мінімум у 2 рази більше води, ніж ви використовуєте. Час приготування після того, як вода закипить остається незмінним.

Друге. Як що ви плануєте використовувати перловку як підгодування, то вам потрібно збільшити кількість води. У цьому випадку пропорція використовується 1 до 5. Також треба трохи більше варити після закіпання: 30-35 хвилин і більше чекати поки крупа впитає воду — 30-35 хвилин.

 

Як вариться перловка

Третє. Також перловку можна запарити в термосі. Засипати перловку та залити окропом. Цей спосіб потребує більше часу(близько 2-х годин) але він не потребує від вас зовсім нічого. Засипав і забув. Важливо тільки використовувати пропорцію 1 до 5. На одну частину крупи п’ять частин води. Дотримуватися пропорцій рекомендую обов’язково. Інакше, розбухлу крупу виколупуватимете з термосу виделкою.

Найкращі рецепти приготування насадки з перловки

Отже, перловка зварена. Зазвичай цього цілком достатньо для використування на риболовлі. На звичайну, правильно приготованну перлову крупу клює майже вся біла риба, але, як що в водоймі риба дуже “крутить носом” то можна приготувати багато насадок з перловки.

 

 

Як правильно варити перловку

Переходимо для її ароматизації, тобто, робимо максимально привабливою для примхливої риби. Пропоную вам декілька найкращих рецептів насадок з перловки перевірених мною особисто на практиці.

 

  1. Перловка з корицею, анісом або ваніллю

У готову промиту перлову крупу потрібно додати приправу – мелену корицю. З розрахунку на око:). Залежить від кількості крупи – від тріски до чайної ложки.

На таку насадку добре реагує карась, лящ і плотва. До речі, перловку можна робити так само і з ваніллю.

 

Готова варена перловка

Аніс добре приманює і спокушає на клювання плотву. Перловку з анісом можна зробити двома способами: додати мелене насіння анісу або анісовий ароматизатор у краплях. Незалежно від того, коли Ви присмачили насадку анісом – з вечора, перед виїздом або на водоймі – добавка чудово передає аромат і запах перловці. Риба охоче клює і надійно засікається на гачок.

 

  1. Перловка з гороховим борошном

Для приготування горохової перловки знадобиться горохове борошно. Для її отримання в домашніх умовах достатньо змолоти в кавомолці або млинку жменю звичайного сухого лущеного гороху.

Зварену перловку потрібно посипати гороховим борошном і перемішати. Дати настоятися. Така перловка добре приваблює рибу. Дрібні горохові частинки припадають пилом і обсипаються з насадки у воді. Клювання риби активізується.

 

  1. Перловка з соняшниковим насінням

Так само готуємо перловку з соняшниковою макухою. Насіння потрібно змолоти і пересипати отриманим макухою перловку. Перемішати. Насадка працює також як горохова.

 

Перловка зварена

Клює і ловиться вся біла риба: плотва, густера, краснопірка, лящ, карась, короп…

 

  1. Перловка з манкою

За аналогією з соняшником і горохом, манка припадає пилом і обсипається. Риба збирає крихту і в місце лову часто припливають більші екземпляри. Готувати перловку з манкою краще за 10-15 хвилин до початку вужіння. За цей час манка набухне від залишків води з перловки, але не розлізе в клейковину.

Ловиться на перловку з манкою особливо добре густерка, краснопірка і плітка.

 

  1. Перловка з часником або з кропом

Часник, найкраще працює по карасю. У готову перловку видавлюється зубчики часнику(в залежністі від її кількості). Крупа перемішується. Готувати таку насадку можна прямо на риболовлі та одразу ж ловити.

 

Карась на варену перловку

Кріп також як і часник любить привереда карась. Але не гидує і плотва. У готову крупу краще додавати магазинний ароматизатор з кропом. Сушений або мелений, особливо старий кріп швидко втрачає аромат та запах.

Можна присмажити перловку дрібно порізаною зеленню кропу, обсипаючись вона приваблюватиме рибу. Особливо гарна така добавка до перловки в середині літа, коли багато риб переходять на харчування підводною зеленню та водоростями.

Як насадити перловку на гачок?

Одну чи дві перловини? Це мабуть найчастіше питання яке я чув. Все залежить від розміру гачка та від того, яку рибу Ви ловите.

 

Ловля на перловку лина

Лящ, велика плотва, густера, краснопірка охочіше клюне на велику насадку з 2 зерен. Дрібниця спокуситься і однією перловиною.

Перловку на гачок насаджують вільно, закриваючі джало. Як правило, одну перловину протикають посередині поперек, з боку темної поздовжньої борозенки, другу вздовж закривая джало.

Насамкінець хочеться відзначити, що звичайна перловка для риболовлі може бути універсальною насадкою на всі випадки рибальського життя. Важливо тільки правильно її зварити, приправити та подати до місця у потрібний час. Отже, нехай вам щастить та буде з вами милість Ебісу.

 

Народився я майже в очеретах, на березі Волги, в районі під назвою Світлий Яр. З молоком матері, ввібрав у себе любов до риб та їх лову. У 5 років я вперше взяв у руки вудку. Досі за неї тримаюся...

Leave A Reply