
Як приготувати пшоно для риболовлі?
Для чого варять пшоно для риболовлі? Якщо вас турбує це питання, то вітаю! Використання вареної пшоної каші на риболовлі — то є ціла “релігія”. Дуже багато українських рибалок використовують цей компонент у приготуванні підгодування “по-домашньому”. “Секретний” компонет!
Існує така думка, що підгодовування, яке ми купуємо в магазині, дрібнодисперсне, дає гарний запах і пускає шлейф від нашої годівниці, тим самим приманює рибу до місця лову, але рибу воно не годує. Навпроти, підвищує бажання харчуватись. Функція кашла – створити кормову пляму та поставити рибу на корм, щоб вона знаходилася там якомога довше.
Така думка і мені колись була навіяна батьком. Мовляв, каша – це обов’язковий компонент підгодовування. Типу їжа для риби – це каша, а сухе підгодовування – відмінний сполучник і прекрасний ароматизатор. І звичайно ж, найкраща каша – це пшоно! Очищене від зовнішньої оболонки насіння проса. Тому, як варити рибальську кашу, я знав з дитинства…

Для приготування пшона нам знадобиться саме пшоно, велика каструля, щонайменше на п’ять літрів, і панірувальні сухарі. Пшоно варимо в пропорції з водою 1 до 8. На 1 кг пшона використовуємо 8 л води. У даному випадку ми варитимемо 0,5 кг пшона, відповідно, нам знадобиться 4 л води. Як бачите на шкалі каструлі ми набрали 4 л води. Накриваємо каструлю кришкою, вмикаємо плиту, і чекаємо, поки вода закипить.



Вода закипіла. Засипаємо пшоно, перемішуємо його, накриваємо кришкою, робимо середній вогонь і варимо 15 хвилин. У процесі варіння потрібно періодично помішувати, щоб каша не пригоріла, і знімати піну, що утворилася. Спочатку знімаємо піну, потім перемішуємо.
Минуло 15 хвилин. Наше варево готове. Тепер потрібно охолодити його під водою, промити кілька разів, щоб каша не переварилася, і не перетворилася на пластилін. Нам потрібна каша розсипчаста, щоб вона добре вимивалася з годівниці.



Зливаємо воду, наливаємо холодну, і повторюємо цю процедуру кілька разів. Робимо це доти, поки кашу не зможемо взяти рукою, вона не повинна бути гарячою.



Тепер за допомогою кришки забираємо зайву воду. У нас вийшло прекрасне, розсипчасте пшоно. Воно добре вимиватиметься з годівниці. Хоча воду ми злили, але каша залишається вологою. Завдяки сухарям ми з каші заберемо зайву вологу.



Також сухарі виконують функцію підгодовування, і теж даватимуть шлейф, каламут, яку риба дуже любить. У багатьох підгодовуваннях, які ми купуємо, в основі йдуть панірувальні сухарі.
Тут немає точних пропорцій, сухарі додаємо на око. Дивимося, щоб вона вийшла максимально розсипчастою та мінімально вологою. Також сухарі надають пшоні приємного аромату. Наше пшоно готове, як бачимо, воно ліпиться, але при цьому легко розсипається.
Воно трохи постояло, сухарі повністю обволокли пшоно. Як бачимо, воно стало дуже розсипчастим.



Як воно працює у воді? Для цього ми ліпимо невелику кульку і кладемо її у воду. Відразу бачимо, що кулька починає розсипатися, утворюється каламут, легкі частинки спливають, і утворюється підгодовувальна пляма, яка утримуватиме рибу на нашому місці. Якщо пшоно працює правильно, то кулька повинна повністю розсипаться у воді за деякий час.



Отже, пшоно для риболовлі готово для використання. Хай вам щастить!
Tag:А ви знали...