
Як приготувати горох для риболовлі?
Який горох потрібен для риболовлі? Звіснож такий, який стане до вподоби рибам. Цей горох одягається на гачок і використовується як наживка. Така наживка відмінно підходить для лову великого ляща, коропа, карася, плітки та деяких інших мирних риб.
Для приготування цієї наживки нам знадобиться сухий горох нелущений. Цей горох має бути саме нелущеним. Це суха кругла горошина, з якої не зняли верхню оболонку, тоненьку прозору плівку. Особливо добре буде видно, коли ми зваримо горох. На жаль, такий горох продається далеко не у всіх магазинах, але знайти його можна на більших продуктових ринках, на точках, де продають різні крупи.

Приготування такого гороху починається із замочування його у воді на 8-12 годин. Це робиться для того, щоб горох зварився рівномірно. Якщо ми його не замочимо, зовні горох буде розвареним, а в середині буде сирим. Нам такий варіант не підходить. Я вирішив варити 1 склянку гороху.



Беремо велику ємність (горох у процесі замочування розбухне), пересипаємо і заливаємо водою. Воду краще брати кип’ячену чи з-під фільтра. Найкраще, щоб вона була без хлору. Води наливаємо більше. Залишаємо на 8-12 годин. Якщо на вулиці спекотно, рекомендую поставити його в холодильник, бо за 8 годин горох може забродити.



Минуло 8 годин. Наш горох добре замочився, тепер його варитимемо. Для варіння знадобиться каструля. Раджу брати каструлю якомога більше. У процесі варіння підніматиметься піна. Має бути запас, щоб пені не вийшла за борт каструлі. Висипаємо горох у каструлю, разом із водою, у якій він замочувався. Доллємо ще води, тому що в процесі варіння горох збільшуватиметься у розмірі. Включаємо вогонь до закипання на максимальний і закриваємо кришкою.



Точного часу для приготування гороху немає, все залежить від сорту. Якщо горох молодий, він може зваритися за 30-40 хвилин. Якщо нам дістався старий горох, який лежить багато років, він може варитися 1,5-2 години. Через це я роблю так. Коли вода закипає, з цього моменту я засікаю 30 хвилин і коли вони проходять, дістаю ложкою пару горошин і дивлюся на їхній стан.
Правильно приготовлений горох для риболовлі повинен мати круглу форму, він повинен бути цілий і без тріщин. Але якщо натискати на нього пальцями, горошина повинна розламуватись відносно легко. Якщо горох ще твердий, то продовжуємо його варити. Але щоб він у жодному разі не перетравився, над ним потрібно стояти і перевіряти дуже часто. Якщо ми перетравимо горох, з цим нічого зробити вже неможливо, а такий горох вже не підійде для насадки.



Отже, горох почав закипати. Зменшуємо вогонь, і для посилення смаку додаємо 2 столові ложки цукру. Перемішуємо і засікаємо 30 хвилин. Кришкою вже не накриваємо. Пройшло рівно 30 хвилин. Я з каструлі дістав кілька горошин, перевірю їх на готовність. Натискаю на горошину і бачу, що вона ще досить тверда. Вона розламується на дві половинки, але ці тверді половинки. Варитимемо далі.
Минуло ще 20 хвилин. Перевіримо стан гороху. Як бачимо, всі горошини цілі, ідеально круглі. Візьмемо одну горошину та спробуємо на неї натиснути. Вона повністю розчавилася, але вся горошина ціла. Це те, що нам треба. Тепер вимикаємо вогонь. Загалом, з моменту кипіння, горох варився 50 хвилин.



Тепер треба злити воду і тут є два варіанти. Перший – ми можемо злити воду у раковину. Другий варіант – можемо злити воду в каструлю, вона охолоне, візьмемо цю воду з собою на риболовлю, і на цій воді замішаємо підгодовування. Виходить досить ефективне підгодовування, воно матиме гороховий запах. Особливо добре це працює на ляща та на коропа. Я виберу другий варіант, виллю воду у каструлю. Для цього візьму сито.
Поставимо горох щоб він охолонув. Якщо відчуваємо, що горох на межі перетравлення, ще трохи, і він перевариться, рекомендую остудити горох під холодною водою, щоб він максимально швидко охолонув. Якщо він стоятиме гарячий, він може ще трохи доваритися, і в результаті перетравиться. У мене горох нормальний вийшов, тому може охолонути сам собою.



Наш горох для насадки повністю готовий на риболовлю. Нагадаю, якщо ви їдете на риболовлю за пару днів, не забудьте поставити горох у холодильник, щоб він не скис.
Tag:А ви знали...